Theatergroep Ekt
de theatergroep die raakt én vermaakt
 

Over Sabien Martens

"In 2011 ben ik Ekt (toen nog Ekt Eigenwijs Kindertheater) begonnen omdat ik graag toneel wilde maken met kinderen. Ongedwongen. Niet om de beste te zijn, maar omdat het gewoon hartstikke leuk is om te doen. Omdat je samen met andere kinderen aan de slag kunt en iets moois neer kunt zetten.


Zelf speel ik al vanaf mijn 9e toneel. En eigenlijk daarvoor al, thuis, speelde ik hele rollenspellen met vriendinnen. Ook schreef ik al ooit een klein boekje over kinderen die in een put terecht komen en daar in een fantasiewereld belanden. Een thema dat nu nog steeds af en toe terugkeert in mijn toneelteksten. Wat is werkelijkheid en wat niet?


Na de middelbare school heb ik eerst Algemene Cultuurwetenschappen gestudeerd, waarvan theater een belangrijk onderdeel was. Daarna ben ik naar Antwerpen gegaan waar ik de master na master Theaterwetenschappen heb gedaan. Om mij verder in o.a. de dramaturgie en het scenarioschrijven te verdiepen. Na Antwerpen heb ik nog verschillende regiecursussen gevolgd en heb ik de opleiding tot Pedagogisch Werker 3 afgerond voor het werk dat ik heb gedaan op de buitenschoolse opvang. 


Ik heb voor Ekt naast het geven van toneellessen en -workshops mooie dingen mogen doen zoals een script schrijven voor de herdenkingsdienst op 5 mei 2018 in Wageningen en het ontwikkelen van een theaterworkshop voor het Noord-Brabants museum. Sinds 2021 ben ik met die nevenwerkzaamheden gestopt en werk ik naast Ekt als communicatiemedewerker bij een woningcorporatie. Het is om die reden dat ik langzaam ben gaan afbouwen. En waardoor stichting Theater Tint alle toneellessen die ik verzorgde van mij overnam in 2023. Nu regisseer ik alleen nog deze groep. En daarnaast volg ik een opleiding tot senior communicatieadviseur.


Het belangrijkste in mijn werk vind ik dat je jezelf kan en mag zijn. Ik plaats mensen niet in een bepaald hokje en ga uit van ieders eigen creativiteit. Zo schrijf ik de voorstellingen vanuit de interesses en ideeën van de groep en ik laat iedereen meedenken over problemen waar ik tegen aanloop tijdens het schrijven. Ik neem de ander serieus en geloof er oprecht in dat iedereen uniek is. Daarom is mijn motto: Iemand anders, en tóch lekker jezelf kunnen zijn"


 
 
E-mailen
Info
Instagram