Thuis in theater

Aanbod musicallessen en toneellessen

Musical

Tieners

Maandag
18.30-20.30

Zing en dans jij ook vaak op je kamer mee met de laatste hits? Of doe je dat misschien gewoon op het podium bij school? Droom je ervan ooit in een grote musical te spelen? Of maak je misschien van alles een lied? Dan is musicalles echt iets voor jou!

De nadruk bij deze lessen ligt, naast het ontwikkelen van het ‘ambacht’, op plezier, durf, zelfontplooiing en creativiteit. We gaan opzoek naar de kracht van onze eigen stem en leren hoe we de verhalen die de teksten en liedjes vertellen het duidelijkst kunnen overbrengen.

Deze lessen worden gegeven door Anne Heijmans en Sabien Martens. Lees hier meer over ze.

€400,- voor:

* Minimaal 35 lessen van 2 uur;
* Minimaal 1 voorstelling in een echt theater

Toneel

Kinderen

Woensdag
15.15-16.30 & 16.45-18.00

Vrijdag 
18.00-19.15

Deze cursus is bestemd voor alle kinderen van 7+ die op uitdagende wijze willen leren om toneel te spelen. Spelers/acteurs zijn er in alle vormen en maten, iedereen heeft een ander lichaam en een andere stem en daarom ook zijn eigen manier van toneelspelen! En wat voor speler ben jij…?

In deze cursus wordt aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten op een uitdagende manier de basis van het toneelspelen aangeleerd.  We werken toe naar een voorstelling die vaak ontstaan is vanuit improvisaties. De eerste helft van de cursus bestaat zodoende met name uit improviseren, terwijl de tweede helft vooral teksttheater zal zijn. Hoe breng je een tekst uitdagend op het toneel? Hoe zorg je samen voor een mooi beeld? En als het misgaat en je de tekst vergeten bent, kun je dit dan oplossen met elkaar?

Deze lessen worden gegeven door Saskia de Haas. Lees hier meer over haar.

€275,- voor:

* Minimaal 35 lessen van 75 minuten;
* Minimaal 1 voorstelling in een echt theater

Toneel

Jongeren

Woensdag 18.30-20.00

In deze cursus werken we aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten toe naar een voorstelling die volledig ontstaan is vanuit improvisaties. Hierdoor sluit deze perfect aan op de belevingswereld van deze doelgroep. Doordat je samen met leeftijdsgenootjes aan een voorstelling werkt zorgt dit tevens voor een soort verbondenheid.
De eerste helft van de cursus bestaat met name uit improviseren, terwijl de tweede helft vooral teksttheater zal zijn. En hoe gaaf is het als je uiteindelijk met de groep waar je een jaar mee hebt gewerkt op het toneel staat en applaus ontvangt van een zaal vol trotse vrienden en familie?

De lessen worden gegeven door Sabien Martens. Lees hier meer over haar.

€300,- voor:

* Minimaal 35 lessen van 90 minuten;
* Minimaal 1 voorstelling in een echt theater

Vrijdag 19.30-21.30

In deze cursus werken we aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten toe naar een voorstelling die volledig ontstaan is vanuit improvisaties. 
In deze groep zijn de cursisten niet alleen speler maar ook maker en gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindproduct. Wie schrijft de teksten op basis van de improvisaties, of gebruiken we een bestaand script? Wie schrijft de muziek, kan een kostuum maken of zoekt de juiste attributen bij elkaar? Een stukje scenarioschrijven, een deel dramaturgie, maar natuurlijk vooral lekker veel spelen!

De lessen worden gegeven door Saskia de Haas. Lees hier meer over haar.

€350,- voor:

* Minimaal 35 lessen van 2 uur;
* Minimaal 1 voorstelling in een echt theater

Toneel

Volwassenen

Woensdag
20.15-22.15

In deze cursus werken we aan de hand van oefeningen en opdrachten toe naar een voorstelling. Samen geven we vorm aan de rollen én het verhaal. Zodoende ontstaat er een voorstelling die naadloos aansluit op de behoeftes en ideeën van de groep. En dat zie je. Het is echt een product van de groep. Plezier in het proces staat bij deze cursus voorop.

De lessen worden gegeven door Sabien Martens. Lees hier meer over haar.

€375,- voor:

* Minimaal 35 lessen van 2 uur;
* Minimaal 1 voorstelling in een echt theater