Thuis in theater

Educatieve activiteiten

Voor het onderwijs en de kinderopvang biedt Ekt diverse workshops en toneelteksten aan. U kunt ook een workshop of tekst op maat laten maken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Ridder Hupsakee (Groep 1 & 2) Kees zou zo graag een ridder zijn, een échte ridder te paard. Met een zwaard, natuurlijk met een zwaard! In zijn dromen verslaat hij alle schurken! Met hulp van de conciërge gaat Kees als een echte ridder op pad om prinses Liselot uit de toren te redden! Na afloop van deze korte voorstelling (waarin ook de juf of meester mag/kan meespelen) mogen de kinderen zelf ervaren hoe het is om een ridder of prinses te zijn!


Mini Musical (Groep 3 t/m 8) In deze workshop van min. 3 en max. 5 uur (aaneengesloten of verspreid) zal er samen met de leerlingen gewerkt worden aan een mini musical. Deze musical bevat minimaal 1 lied met dans. De verhaallijn zal samen met de leerlingen worden bepaald, zij mogen ook al eerder zelf iets voorbereiden binnen het aangereikte thema wat zal worden gebruikt in de voorstelling.


Lipdub (Groep 4 t/m 8, middelbare school) Even lekker ontspannen? Dat kan tijdens het maken van deze Lipdub. Dit is een videoclip uit één shot waarbij de kinderen playbacken op een bestaand nummer. Dus ook goed voor bijvoorbeeld een Engelse les! Het nummer wordt namelijk zo letterlijk mogelijk uitgebeeld. Maar het stimuleert ook de creativiteit van de leerlingen. We gebruiken allerlei attributen en accessoires, het is dus hartstikke vrolijk en energiek!


Pest Project (Groep 5 t/m 8, middelbare school) Tijdens dit project gaat Ekt met uw leerlingen in de klas een voorstelling maken over “pesten”. Hierbij wordt er een vertrouwde omgeving gecreëerd waarbij er ruimte is voor ieders verhaal. De uiteindelijke voorstelling zal zodoende ontstaan uit deze waargebeurde verhalen. Een intensief project dat uiteindelijk tot een heel mooi resultaat zal leiden.