Thuis in theater.

Toneellessen

Locatie: BS Caleidoscoop, Fluitenkruid 8, Empel (Den Bosch)

Bij de toneellessen werken we in minimaal 35 lessen aan een voorstelling. Deze wordt in mei of juni vertoond. Het gaat bij deze cursus om het plezier in het samen toneelspelen. Niet om de prestatie. Er is dan ook geen auditie, iedereen mag meedoen! De voorstelling kan alleen toneel zijn, maar ook zang of dans bevatten. De nadruk in deze lessen ligt echter op toneel. De eerste les is altijd een proefles!

De lessen worden gegeven door Saskia de Haas en Sabien Martens. Lees hier meer over ze.

Er geldt voor deze cursus meestal een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 12. Door de kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht. Leeftijden zijn een indicatie. Als je iets jonger bent is in overleg veel mogelijk! Indien een cursist later instroomt zal er een korting op de jaarprijs berekend worden gebaseerd op het aantal gemiste lessen. Vol = echter vol.

Onze algemene- en betalingsvoorwaarden leest u hier.

Musical (10+) Kinderen (7+) Jongeren (12+) Volwassenen
Dinsdagavond Woensdag 15.00u-16.15u Woensdag 18.30-20.00 Woensdag 20.15-22.15
Woensdag 16.30-17.45u Vrijdag 19.30-21.30 (15+)
Vrijdag 18.00-19.15u

SCHRIJF JE HIER IN!

Meer informatie over de verschillende cursussen leest u hieronder.

Basis toneelles 

Dag: Woensdag en vrijdag
Tijd: 15.15 | 16.45 | 18.00
Start: 8-9-2021
Leeftijd: 7+
Thema: Spel en teksttheater
Docent: Saskia de Haas
Kosten: €275,00

Deze cursus is bestemd voor alle kinderen van 7+ die op uitdagende wijze willen leren om toneel te spelen. Spelers/acteurs zijn er in alle vormen en maten, iedereen heeft een ander lichaam en een andere stem en daarom ook zijn eigen manier van toneelspelen! En wat voor speler ben jij…?

In deze cursus wordt aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten op een uitdagende manier de basis van het toneelspelen aangeleerd.  We werken toe naar een voorstelling die vaak ontstaan is vanuit improvisaties. De eerste helft van de cursus bestaat zodoende met name uit improviseren, terwijl de tweede helft vooral teksttheater zal zijn. Hoe breng je een tekst uitdagend op het toneel? Hoe zorg je samen voor een mooi beeld? En als het misgaat en je de tekst vergeten bent, kun je dit dan oplossen met elkaar?


Toneelles voor jongeren 12+ 

Dag: Woensdag
Tijd: 18.30-20.00u
Leeftijd: 12+
Start: 8-9-2021
Thema: Teksttheater ontstaan uit improvisaties
Docent: Sabien Martens
Kosten: €300,00

In deze cursus werken we aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten toe naar een voorstelling die volledig ontstaan is vanuit improvisaties. Hierdoor sluit deze perfect aan op de belevingswereld van deze doelgroep. Doordat je samen met leeftijdsgenootjes aan een voorstelling werkt zorgt dit tevens voor een soort verbondenheid.
De eerste helft van de cursus bestaat met name uit improviseren, terwijl de tweede helft vooral teksttheater zal zijn. En hoe gaaf is het als je uiteindelijk met de groep waar je een jaar mee hebt gewerkt op het toneel staat en applaus ontvangt van een zaal vol trotse vrienden en familie?


Toneelles voor jong volwassenen 15+ 

Dag: Vrijdag
Tijd: 19.30-21.30u
Leeftijd: 15+
Start: 10-9-2021
Thema: Speler & maker
Docent: Saskia de Haas
Kosten: €350,00

In deze groep zijn de cursisten niet alleen speler maar ook maker en gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindproduct. Wie schrijft de teksten op basis van de improvisaties, of gebruiken we een bestaand script? Wie schrijft de muziek, kan een kostuum maken of zoekt de juiste attributen bij elkaar? Een stukje scenarioschrijven, een deel dramaturgie, maar natuurlijk vooral lekker veel spelen!


Toneelles voor volwassenen 25+

Dag: Woensdag
Tijd: 20.15-22.15u
Leeftijd: 25+
Start: 8-9-2021
Thema: Teksttheater ontstaan uit improvisaties
Docent: Sabien Martens
Kosten: €375,00

In deze cursus werken we aan de hand van oefeningen en opdrachten toe naar een voorstelling. Samen geven we vorm aan de rollen én het verhaal. Zodoende ontstaat er een voorstelling die naadloos aansluit op de behoeftes en ideeën van de groep. En dat zie je. Het is echt een product van de groep. Plezier in het proces staat bij deze cursus voorop.