Thuis in theater

Zombies

ZOMBIES is een voorstelling over je grootste angst in de ogen kijken. Neem een begraafplaats waar vreemde dingen gebeuren, een groep nieuwsgierige tieners, een stel uitvinders die al jaren werken aan bijzondere uitvindingen en de datum ‘vrijdag de 13e’.
Deze en nog vele andere losstaande ideeën hebben de spelers van de Theater 10+ groep gebruikt om een spannende voorstelling te maken met een horror thema, want het is hun ultieme droom om zo’n soort voorstelling te spelen, maken en bedenken met elkaar.

Wij wensen je veel kijkplezier!

Met creatieve groet

Marc van Creij

 

Hier gaat de voorstelling over:

De professoren Annabet & Alfred, zijn druk bezig met het voorzetten van de uitvindingen van hun vader, als ze een oude brief vinden in morsecode. Ze komen erachter dat hun vader een geheime boodschap heeft achtergelaten voor hen.

Het laatste apparaat waar hij aan gewerkt heeft tot zijn dood, moet afgemaakt worden en zou zombies kunnen verslaan. Door een stom experiment in z’n jeugd werd dat zijn levenswerk een apparaat die zombies kan vangen.

Annabet & Alfred, besluiten om meteen aan de slag te gaan en het werk van hun vader voor te zetten. Op zoek naar de oplossing en het vinden van zombies.

Wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren op en rond het plaatselijke kerkhof en de bewoners beginnen te klagen, komt de geruchten machine op gang en wordt er door alle nieuwszenders razendsnel nieuws verslagen en staan de social media platformen er binnen enkele uren vol mee.

Als een groepje jongeren ook lucht krijgt van deze geruchten, besluiten ze stiekem een bezoekje te brengen aan het kerkhof, om te kijken of het echt waar is. Kunnen ze bewijzen dat er geesten spoken op die duistere verlaten plek zijn? Een toepasselijker uitstapje op vrijdag de 13e kan toch niet?

Ondanks dat er eerst niets te zien is en het er allemaal vrij verlaten en onschuldig uitziet… Ziet het ernaar uit dat het een slechte prank is, van Eddie.

Toch wordt er getwijfeld door sommigen en durft niet iedereen zelf op pad te gaan, maar ze willen bewijs. Dan horen ze een vreemde schreeuw…

Als dan ook nog een van de tieners is verdwenen is het verhaal compleet. Hoe praten ze zich hieruit en nog belangrijker, hoe krijgen ze hun beste vriend terug?

Ondertussen wordt het duidelijk waar de onrust vandaan komt. Er lijkt een zombie heerser actief te zijn, die maar geen rust kan vinden. Een slecht experiment uit het verleden ligt hieraan ten grondslag. Deze duistere heerser kan alleen maar rondspoken totdat hij een leger, groot genoeg heeft om de mensheid te verwoesten die hem gemaakt hebben tot zombie. 

Zouden de jongeren, professoren de handen in een kunnen slaan of loopt het allemaal slecht af en ben jij ook je leven niet zeker? Om hierachter te komen, zul jij jezelf er toch echt aan moeten overgeven!

 

Onze credits gaan uit naar:

De spelers:
Morfidius: Ayman
Griezel: Luuk
Gruwel: Pepijn
Frank: Levi
Koen: Jay
Ajoub: Olivia
Eddie: Youcef
Sam: Ditte
Professor Annabet: Fenna
Professor Albert: Hugo
Lynn: Estée
Tim: Tom
Finn: Lennart
Verslaggevers: Estée, Tom & Lennart
Zombie ensemble: Levi, Ditte, Fenna, Hugo, Ditte, Thom & Lennart
Grafdelver: Hugo
Machine ensemble Levi, Jay, Olivia, Youcef, Ditte, Estée, Thom & Lennart

De crew:
Regisseur: Marc van Creij
Regie-assistent: Kim Hermsen
Productieleiding: Nanny op ’t Hoog
Zombie kostuums: Netty Beijer
Technische ondersteuning: Mark Arts
Camera: Daniël Willink
Alle vrijwilligers en hulpouders

Alle medewerkers op de locaties:
Theater Artemis: voorstellingslocatie
Windkracht 5: repetitielocatie

De bloemen:
Marloes van Fleurtje Weekend

Bestel nu de film van deze voorstelling

Je ontvangt deze digitaal per mail zodra hij klaar is

Bestel hier