Thuis in theater

Kerst2021

18 juni 2021 | 19.00u | Bij Katrien | Schilderstraat 33 | ‘s-Hertogenbosch | €12,50

In het vredige dorpje covido wonen echt wel slimme mensen maar ruzie maakt mensen dom. In de professor andersstraat wonen 2 families. Cor en Ona hebben tot hun grote verdriet nooit kinderen gekregen maar zijn gelukkig met hun konijnen.  Familie boontjes heeft 3 kinderen waarvan hun oudste zoon nog thuis woont. De andere 2 kinderen hebben hen gezegend met kleinkinderen en zij vieren elk jaar uitbundig kerst. Maar nu niet! Waarom niet?? En wat is er toch met dat konijn? Van wie is het, waarom is het zo groot en is hij de reden van de burenruzie?

 

Spel

Luuk: Opa Bob, 67, heeft last van zijn gewrichten en gaat elke dag om 8 uur naar de fysio. 

Luuk: buurman Cor, 78, vreselijke mopperaar. Hij wil eigenlijk dat iedereen binnen blijft en dat het rustig is in de wereld. 

Gigi: Oma Greet 65, de allerliefste oma van de wereld. Tegen haar kinderen is ze strenger. Zij duld gekibbel niet en zet dan altijd klassieke muziek aan. 

Gigi: buurvrouw Ona, 72, beetje verlegen en stil. Ze steunt haar man maar vind ondertussen wel dat hij een vreselijke tiran is geworden. 

Floris: Felix Janssen 27, leidt een dubbelleven. Hij is de beste geheim agent van de wereld en doet alsof hij de loser van de familie is. 

Hanne: Lola 32, de oudste zus, single mom, hip en geen moeder moeder. Ze is er trots op dat ze een hele goede baan heeft en bemoedert haar broers altijd. 

Hanne: Sophie, het denkbeeldige vriendinnetje van Lilliy, Lilly heeft haar verzonnen toen ze op school in groep 3 gepest werd. 

Myhre: Lilly, 7 jaar, is zo slim dat ze een klas heeft overgeslagen. heel lief als er volwassenen zijn maar een leugenaar, klikspaan voor haar neef en nicht. 

Teun: Max, 10 jaar, zit in groep 6, hij is ultraslim, grappig, behulpzaam en heel loyaal aan zijn tweelingzus.

Teun: Ben 34, de middelste broer, een echte familieman, behulpzaam, slim en professor. Hij is nog steeds erg verliefd op zijn vrouw waarmee hij al heel lang verkering heeft.  

Amee: Lisa 10 jaar, zit in groep 6 waar zij bijna de beste is. Haar broer is altijd net iets beter maar ze is supergek op hem.

Amee: Lisanne 34, is wetenschapper en kok in een wetenschappelijk restaurant. Ze is dol op dieren en zou het liefst helemaal geen vlees meer eten en bereiden. 

Jazmine: Wendy 15, is een slimme eigenwijze puber die niet meer thuis wil zitten en met vriendinnen wil afspreken. Ze is dol op het konijn en hij op haar.

Kasper: konijn einstein, door een experiment van Felix kan het konijn van de buren praten. Sindsdien houdt Felix hem als zijn huisdier.

Script 

Bedacht door de groep.
Geschreven door
Amee & Wilma

Poster ontwerp

Sabien Martens

Regie

Wilma van de Ven

 

U betaalt dit jaar niet digitaal maar aan de kassa. Neem zodoende contant geld mee. Dit omdat het nog steeds niet zeker is dat de voorstellingen door zullen gaan. Zo hoeven wij niks terug te betalen mocht het toch niet mogen door de richtlijnen van het RIVM. 

Er zijn maximaal 30 plaatsen ieder op 1,5m afstand. Indien u klachten heeft die horen bij Corona verzoeken wij u thuis te blijven. Mocht er nog iemand op de wachtlijst staan dan kan uw plaats worden doorgegeven. 

Mogelijk dat een zelftest verplicht zal zijn om binnen te kunnen komen. Dit hangt af van de voorwaarden die de overheid stelt.

De toegangsprijs is dit jaar hoger dan gebruikelijk. Dit komt door het lage aantal bezoekers dat maar mogelijk is. Wij hopen hiervoor op uw begrip.