Thuis in theater

Over Ekt

Ekt073 is ontstaan uit Ekt! Eigenwijs Kindertheater. Deze eenmanszaak is in 2011 opgericht door Sabien Martens met als doel kinderen uit Den Bosch en omgeving in aanraking te brengen met theater. Theater dat niet gericht is op prestatie, we moeten al zoveel, maar enkel en alleen op plezier. Het is belangrijk dat iedereen bij Ekt zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Vandaar ons motto: Waar je iemand anders en toch lekker jezelf kunt zijn.

Ekt heeft inmiddels 5 groepen in de leeftijd 7 t/m 21. Daarnaast worden er ook heel veel theatrale kinderfeestjes geboekt en denkt Sabien Martens mee over theatrale rondleidingen voor primair en voortgezet onderwijs in Het Noordbrabants Museum.

In 2017 start de eerste volwassen toneelgroep en begint de lipdub workshop ook populair te worden onder bedrijven en verenigingen. Daarnaast worden er steeds meer teksten van Sabien Martens gekocht door externe organisaties. Zodoende heeft zij de naam in 2018 veranderd in Ekt073 of simpelweg ‘Ekt’ in spreektaal. Hiermee wil zij een bredere doelgroep aanspreken en verder groeien als bedrijf én naam. Nog steeds met als voornaamste doel plezier hebben!

Meer informatie over Sabien Martens en de overige docenten vindt u hier.